пШай тіс шірімесінің алдын алады. Кэрри Ракс­тон есімді ғалым тісті сақтау үшін күніне кемін­де үш-төрт кесе қара шай ішу керектігін ескертеді.

РБК-ның хабар­лауын­ша, қара шайдың құрамы стрептококк пен лакто­ба­цил­дерге қарсы тұратын заттарға бай. Сол себепті шайды көп ішу тіс эмалінің бұзы­луынан сақтайды. Қара шайға қант­тың қосылуы да оның бакте­рияларға қарсы реакциясына кедергі бола алмайды. Ға­лым­­дардың зерттеуіне қара­ғанда, көк шайдың да ауыз қуысын бактериялардан тазарта алатын қауқары бар. Көк шай, бұған қоса, ауыздағы күкірт мөлшерін бейтараптандырып, жа­ғым­сыз иістерді жояды.

 

http://alashainasy.kz/world/45359/

Рубрика: