Sorry, this entry is only available in Казахский For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

АСТАНА. 11 ақпан. BAQ.KZ – Ақуыздар мен майлар көңіл күйін көтереді. Британдық мамандардың айтуына қарағанда, адамның көңіл күйі тамақтануға тікелей байланысты болып келеді екен.

Зерттеу барысында олар көңіл күйді көтеретін, сондай-ақ күйзелісті жеңілдететін тағам түрлерін анықтады. Ғалымдар анықтағандай, күйзеліс пен өмірге деген құлшыныстың төмендеуі аминқышқылдарының азаюына тікелей байланысты. Ал бұндай жағдаймен күресуге ақуызға бай тағамдар: ет, балық, жаңғақтар мен қырыққабат көмектеседі.

Көңіл күйді көтеруге септігін тигізетін тағы бір элемент ол — В дәрумендер тобы. Бұл дәрумендер көбінесе бананда, авокадо мен дәнді дақылдарда кездесетін көрінеді, деп жазады rosbalt.ru.

 

http://baq.kz/kk/news/43405

Рубрика: