Sorry, this entry is only available in Казахский For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

пШай тіс шірімесінің алдын алады. Кэрри Ракс­тон есімді ғалым тісті сақтау үшін күніне кемін­де үш-төрт кесе қара шай ішу керектігін ескертеді.

РБК-ның хабар­лауын­ша, қара шайдың құрамы стрептококк пен лакто­ба­цил­дерге қарсы тұратын заттарға бай. Сол себепті шайды көп ішу тіс эмалінің бұзы­луынан сақтайды. Қара шайға қант­тың қосылуы да оның бакте­рияларға қарсы реакциясына кедергі бола алмайды. Ға­лым­­дардың зерттеуіне қара­ғанда, көк шайдың да ауыз қуысын бактериялардан тазарта алатын қауқары бар. Көк шай, бұған қоса, ауыздағы күкірт мөлшерін бейтараптандырып, жа­ғым­сыз иістерді жояды.

 

http://alashainasy.kz/world/45359/

Рубрика: